اخبار دانش و فناوری

رازگشایی از قتل‌عام یک‌میلیونی

۳۰ سال پیش، اکثریت هوتو به گروه‌های اقلیت رواندا حمله کردند و قریب به یک میلیون نفر را قتل‌عام کردند. با گذشت ۳ دهه از بدترین نسل‌کشی اواخر قرن بیستم، محققان به اطلاعاتی دست یافته‌اند که در جلوگیری از جنایات آتی به کار خواهد آمد.

رازگشایی از قتل‌عام یک‌میلیونی

غزال زیاری: کلیسای Ntarama در فاصله ۴۵ دقیقه‌ای کیگالی، پایتخت رواندا، شاید از برخی جهات شبیه کلیساهای معمولی باشد، اما در داخل آن لباس‌های فراوانی، آغشته به خون به دیوارها آویزان است و در ویترینی شیشه‌ای بیش از ۲۶۰ جمجمه انسان دیده می‌شود که بسیاری از آنها خرد شده‌اند، در داخل برخی جمجمه‌ها هنوز سلاح‌های زنگ‌زده دیده می‌شود و چوب و چماق‌هایی به دیوار تکیه داده شده‌اند.

این کلیسا محل یکی از قتل‌عام‌هایی است که در جریان نسل‌کشی سال ۱۹۹۴ در رواندا علیه توتسی‌ها که یکی از بدترین نسل‌کشی‌ها در اواخر قرن بیستم به شمار می‌رود، مورد استفاده قرار گرفته بود. در طول ۱۰۰ روز، اعضای قوم هوتو حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون توتسی را به قتل رساندند. قاتلان از شبه‌نظامیان و شهروندان عادی بودند و حتی بسیاری از هوتوهای میانه‌رو و گروه اقلیت توا نیز به قتل رسیدند.

اووده انگومبوا، مدیر این سایت گفته که بیش از ۵هزار توتسی در این کلیسا کشته شدند که شامل کودکان، نوزادان و زنان باردار بودند و حتی برخی از آنها، قبل از قتل مورد تجاوز قرار گرفته بودند. قاتلان از افراد رشوه می‌گرفتند تا بتوانند راه کشته شدن‌شان را انتخاب کنند و مثلا به جای کشته شدن با قمه، تیرباران شوند.
سی‌امین سالگرد نسل‌کشی رواندا

امسال رواندا به مناسبت سی سالگی این جنایت، مراسم بزرگداشتی را برگزار کرده است. در حال حاضر نسل‌کشی یکی از بحث‌برانگیزترین سوژه‌های مطالعاتی است که محققان، از علوم اجتماعی و سیاسی گرفته تا متخصصان سلامت روان، ژنتیک و اعصاب‌شناسی بررسی‌های عمیقی را درباره این رویداد انجام داده‌اند.

پاسخی بگذارید